Gel Nagels en Acryl Nagels

  • Home
  • /
  • Gel Nagels en Acryl Nagels

Zowel Gel als Acryl systemen zijn systemen die helpen bij het creëren van kunstnagels.
Een kunstnagels is een materiaal dat lengte of stevigheid kan toevoegen aan de natuurlijke nagel, dat kan een verlenging zijn (toevoegen van lengte) of op de natuurlijke nagel (op de bestaande lengte om stevigheid toe te voegen).

Ook al zijn ze niet hetzelfde, ze dienen wel hetzelfde doel en de keuze voor het ene of het andere systeem is niet gebaseerd op welk systeem beter is, maar welk systeem beter bij jou past.

Deze systemen bieden veel mogelijkheden als het gaat om het tot leven brengen van je droomnagels. Beide systemen werken het beste op gezonde natuurlijke nagels. Als je erg zwakke natuurlijke nagels hebt, kan dat een probleem zijn bij het dragen van kunstnagels.

Omdat het allebei harde systemen zijn, werken ze het beste met langere nagels, langer dan de vingertop. Een kleine of korte nagel is niet onmogelijk, maar zal gewoon niet zo sterk zijn als zou moeten. Gelnagels en acrylnagels zijn gebouwd met een architectuur om een bepaalde lengte te kunnen behouden, afhankelijk van de natuurlijke vorm van de nagel en de gewenste vorm die moet worden bereikt. Als er niet genoeg lengte is, zou dat de taak moeilijk of onmogelijk maken, wat zou eindigen in zwakke kunstnagel (verlenging of op natuurlijke nagels).

We kunnen prachtige lange nagels creëren, maar voor gezonde nagels moet het eindresultaat worden bepaald door rekening te houden met de natuurlijke nagel, hoe sterk deze is en de vorm en lengte van het nagelbed.

Beide zijn systemen die een engagement vereisen. Ik raad het sterk af om af en toe een kunstnagels te dragen. Deze systemen werken het beste als ze regelmatig en op tijd worden bijgewerkt, zodat de natuurlijke nagels niet te veel schade oplopen.

Ze moeten regelmatig worden bijgewerkt na 21 dagen (3 weken) wanneer de nagels zijn uitgegroeid maar nog steeds in goede conditie zijn (als je nagels snel groeien kan dat zelfs eerder zijn). Na deze periode is de balans van de nagels uitgegroeid en is de nagelversterking niet meer zo sterk als in het begin. Dit is het moment dat er veel ongelukken gebeuren en de klant veel schade opmerkt. Wees op tijd met je afspraken om nagelschade te voorkomen.

Omdat we het product mechanisch verwijderen hebben deze systemen de grootste kans op nagelschade. Dat is ook de reden dat dit systeemen niet geschikt zijn voor een eenmalige manicure (Er zijn natuurlijk uitzonderingen waarbij het risico nog steeds de moeite waard is). Na het verwijderen van de versterkingen moeten de nagels weer volledig aangroeien. Dit kan 3 tot 6 maanden duren, waarbij ze extra aandacht en zorg nodig hebben vanwege het dunner worden van de nagels door de mechanische verwijdering.

Deze systemen zijn geweldig om langdurig, zelfs jarenlang te dragen. Ze vereisen discipline en engagement, en aandacht voor hoe je je nagels gebruikt voor de beste duurzaamheid. De nagels blijven groeien (vandaar de uitgroei), dus je hebt elke 3 tot 6 maanden nieuwe nagels. Als de kunstangels goed verzorgd worden en er weinig tot geen schade is, zullen ze de natuurlijke nagel niet beschadigen. De enige keer dat je een pauze moet nemen is omdat:

  • Je hebt geen tijd om op tijd te zijn met je afspraken
  • Om verschillende redenen houden de kunstnagels niet zoals het hoort en breken ze te vaak en te snel, wat leidt tot schade aan de natuurlijke nagel.

In dit geval is een pauze niet 2 weken, maar 3 tot 6 maanden, zodat de nagels de tijd hebben om volledig te regenereren.

De natuurlijke nagel wordt beïnvloed door je gezondheid en andere factoren en kan in de loop der jaren veranderen, zelfs zonder het dragen van kunstnagels, dus die veranderingen hebben ook invloed op de manier waarop de kunstnagels zullen houden.

Voor het beste resultaat is een teamwork nodig: de klant en de nagelstyliste werken samen om de kunstnagels zo goed mogelijk aan te brengen en te onderhouden en om te zorgen voor de gezondheid van de natuurlijke nagel. Daarom raad ik niet aan om na elke set van nagelstudio te veranderen. Het vinden van de beste optie voor jou, qua vorm en systeem, kan een kwestie van uitproberen zijn. Een goede communicatie met je nagelstyliste en realistische verwachtingen zijn erg belangrijk bij het dragen van kunstnagels voor een lange periode.

Wat zijn gelnagels?

Of Hard Gels - Dit is een andere naam voor een traditionele gel kunstnagel die bestand is tegen oplosmiddelen. "Hard" kan verwijzen naar het feit dat de gel niet poreus is en moet worden afgevijld om te worden verwijderd. Harde gels zijn vormgevende gels en ze zijn er in veel verschillende viscositeiten (d.w.z. diktes). Harde gels kunnen niet worden afgeweekt en moeten worden gevijld om ze te verwijderen.

Kunstnagels met gel wordt uitgehard (gedroogd / uitgehard) in een UV/LED-lamp.

Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels zijn een type nagelverbetering waarbij vloeibaar monomeer en polymeerpoeder worden gecombineerd tot een mengsel. Deze massa wordt vervolgens op de nagel aangebracht en hardt binnen enkele seconden uit tot een harde afwerking voor duurzaamheid en, indien gewenst, extra nagellengte.

Acryl kunstnagels hardt uit (droogt uit) in de lucht, zonder gebruik van een lamp of ander apparaat.